PaasHaaswijkloop en We Run 4 All

Over enkele weken is het weer zover. Voor de 41-ste keer wordt op Tweede Paasdag (maandag 28 maart a.s.) de in Oegstgeest en omstreken alom bekende PaasHaaswijkloop ofwel ‘het leukste loopje van de lente’ gehouden. Misschien wordt het wel een fris loopje; Pasen valt dit jaar net iets vroeger dan anders. Net als andere jaren organiseert de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel deze prestatieloop voor jong en oud samen met de Loopgroep Oegstgeest. Deze samenwerking staat – zoals u dat van ons bent gewend – garant voor enthousiasme en professionalisme. Dit jaar misschien wel met een echte “haas”.

Door de gecombineerde organisatie zijn er veel extra’s. Alle lopers krijgen een startnummer, er is een warming-up op muziek, er zijn omkleedfaciliteiten, drinkpost(en), prijzen en een herinnering.

Het Roparun-team “We Run 4 All” verzorgt dit jaar weer een garderobe waar de lopers tegen een kleine vergoeding (voor het goede doel) hun kleding in bewaring kunnen geven. Tevens verkoopt het team dranken (koffie, thee, frisdrank, limonade) en kleine versnaperingen.

De organisatie heeft de route niet gewijzigd. Deze leidt over een parcours met weinig of geen verkeer door de wijken Haaswijk en de Morsebel met een rondje om de Klink.

Er kan worden gekozen uit drie afstanden, te weten 5, 10 en 15 km.

Voor de kleinsten is er de 2 km loop. Voor de start is er ook voor hen een heuse warming-up die begint om 11.15 uur. De start voor de kleinsten en hun ouders (2 km) zal om 11.30 uur zijn.

Om 12.00 uur is de centrale warming-up voor de afstanden 5, 10 en 15 km.

De start voor de deze afstanden is om 12.15 uur.

Voor de kinderen hebben wij een loterij. Bij de start ontvangen zij hun lotnummer. Na de loop kunnen zij hun prijs ophalen. Ook dit jaar weer staat ervoor de kinderen tot 10 jaar een springkussen (bij droog weer).

Inschrijving Dit jaar is het ook mogelijk vooraf in te schrijven via de website (www.paashaaswijkloop.nl). Ook kunt u zich op de dag zelf tussen 10.30 uur en 11.45 uur inschrijven in de tent in het Mien Ruyspark (bij slecht weer in de gymzaal van OBS de Springplank in de Jan Wolkerslaan). Bij inschrijving krijgen de lopers een startnummer.

Deelname Kinderloop: kinderen leden € 1,00, kinderen niet-leden € 3,00.

Deelname 5, 10 en 15 km: leden van de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel en van de Loopgroep Oegstgeest betalen € 2,00, niet-leden betalen € 6,00.

Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Van Nieuwland Tuinen, Runnersworld Leiden en Roparun team 236 “We Run 4 All”.