Roparun

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 530 km van Parijs en sinds 2012 ook Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:
“Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

65 kilometer per persoon
Een Roparun-team bestaat uit maximaal 8 lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 km lopen. Dat is meer dan 1½ marathon in minder dan twee etmaal! Daarnaast bestaat een team uit minimaal 2 fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Overzichtelijk, zo’n animatie. Kijk op onze pagina Media hoe het er bij ons in de praktijk aan toe gaat.

Pinksterweekeinde
In 2018 vindt de Roparun voor de 27e keer plaats. De start is op zaterdag 19 mei 2018 in Parijs en Hamburg, de finish op maandag 21 mei (tweede pinksterdag) op de Coolsingel in Rotterdam.

Ook vanuit Hamburg
Sinds 2012 wordt er ook gelopen vanuit Hamburg. De reden hiervoor was dat het te druk werd op de route vanuit Parijs terwijl er zich steeds meer teams aanmelden. Maximaal 275 teams starten in 2018 vanuit Parijs, waaronder ons team. Maximaal 150 teams kunnen starten vanuit Hamburg.

Ruim 78 miljoen
De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker. De opbrengst per jaar groeit nog steeds, ook gecorrigeerd voor inflatie. In 2017 was de opbrengst € 5.497.643,- ! Onze bijdrage: € 17.514,22.

Meer informatie over de Roparun op www.roparun.nl